Quest 1-leven

Het leven van Quest 1, dan vooral de kilometers die in het verleden verreden zijn, staan op de site van velomobiel.nl.

1. Allert

Daar is ook te lezen dat de eerste 90000 kilometer in 5 jaar zijn verreden door niemand minder dan Allert Jacobs. Had Kali al een illustere eerste berijder, dan is dit misschien wel een minstens zo’n prominent figuur. Vele snelheidsrecords heeft hij gereden, maar ook vele mooie fietsen ontworpen, zoals de Quest maar ook de C-Alleweder / Limit, snelle tweewielers en tandems.

Wat hij allemaal verandert en toegevoegd heeft durf ik nog niet te vragen. Dat komt nog wel. Dat het substantieel is, durf ik wel te zeggen. Wie anders dan de ontwerper van de fiets weet wat er verbeterd moet worden?

2. Bastiaan

De tweede eigenaar is iets minder vermaard, maar wel een bijzonder snelle man. Bastiaan Welmers is een zeer snelle wedstrijdrijder, die ongeveer 47000 km heeft gereden in drie driekwart jaar. Daarbij heeft hij de website van velomobiel.nl ontworpen, ook geen kleine klus. Bastiaan heeft de fiets in de donkerblauwe kleur geschilderd met een rolkwast. Een tijdje heeft mijn website zijn plekkie gevonden op de server van Bastiaan.

Bastiaan heeft onder andere de Inoled Extreme voorlamp geplaatst, een nieuw voorste deel van het inwendig frame en het bovengenoemde kleurtje. Ook rem- en knipperlichten(?) moeten in zijn periode geplaatst zijn.

3. Lighans

Ik ben de derde eigenaar. Ik ben geen veelrijder, sterker nog, rijd misschien een hoeveelheid kilometers per maand, die bovenstaande mannen in een dag rijden als ze zich boos maken. Bastiaan zei al, dat de fiets met pensioen gaat….

Ik heb na de koop weinig tot niets verandert aan de fiets. Een paar klittenbandjes vastgekit, een draadje gesoldeerd, dat soort dingen. Oh ja een een claxon…. Verder rijd de fiets gewoon. Beetje saai, dat wel. De specificaties zijn ook zoals ze zijn: Een Inoled extreme voorlicht, remlicht, knipperlichten (halogeen), een 12V 7Ah Accu, dat soort dingen. Er zijn anderen die pittiger en opvallender specs hebben. Het is gewoon een Quest, dat is.

Nou ja, ik heb er wel een zephyr zitting in gezet in plaats van het orginele zitting. En ik rommel wat met banden….

0 reacties op Quest 1-leven

  1. Pingback: 140000 km | quest nummer 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *