Weblog tips voor ligfietsers

Ik schrijf al een tijdje over ligfietsen en ik pretendeer geen expert te zijn, toch heb ik wat ervaring opgedaan, wat betreft bezoekersaantallen.

Dus mocht je willen lezen hoe je meer bezoekers kunt krijgen op je blog/website, kun je verder lezen. Anders zou ik gaan fietsen. 🙂

De standaard tips bij het schrijven van een Blog, zoals wees origineel, houdt het lezers waardig, niet te lang, let op spelfouten, verrijk met relevante afbeeldingen en links, beperk je onderwerpkeuze, ga ik hier niet vertellen.

En over opmaak ga ik ook niets vertellen.

Dus hier wat puntjes:
1.  Laat van je horen: op de ligfiets mailinglijst(en),  ligfiets.net, blogger en andere ligfiets gerelateerde sites. Maar ook de sociale netwerken als twitter, google+, hyves en Facebook. Dit zorgt ervoor dat je site gezien wordt en jij herkent. Tip voor Quest rijders: geef je km-stand en je site door aan velomobiel.nl, de helft van mijn bezoek komt via de rijderslijst.
2. Laat je zien: op evenementen als cyclevision, wedstrijden, toertochten, etc. In de gesprekken vallen regelmatig de links naar persoonlijke sites, want het is leuk om over anderen en van jezelf te (laten) na lezen.
3. Maak foto’s en plaats die op je blog en meld ze op ligfiets.net en mailinglijst en fora.
4. Vraag jezelf af of het nuttig is wat je te vertellen hebt. Quemo doet dat goed. Hij heeft een aantal stokpaardjes, die regelmatig terug komen gelardeerd met andere zaken. Houdt het leuk. Soms verbaas ik me over het aantal velomobiel.nl Quest blogs die min of meer hetzelfde vertellen. Pjotr met zijn evo-k heeft maar mazzel dat zijn fiets zo uniek is. Mijn vorige fiets, Kali was ook een stuk origineler dan mijn huidige VW der velomobielen.
5. Ga op reis met je fiets. Het blijft leuk om de verwondering bij de reizen naar al of niet verre oorden te lezen en zien.
6. Verbeter iets aan je fiets of jezelf. Tip: er is slechts 1 blogger die verslag doet van zijn inspanningen in aanloop naar evenementen. En nog geen eentje die trainingsprogramma’s voor het ligfietsen bespreekt en beschrijft.
7. Schrijf in het Engels. Ik denk dat er meer Engels lezende ligfiets geinteresseerden zijn dan Nederlands lezenden.

Nou ja, zo iets. Hoop dat het nuttig is. Anders had ik het beter niet kunnen schrijven. 😉

Schroom niet om je eigen tips toe te voegen….  Enne, jouw commentaar genereert weer bezoek aan mijn site. 🙂

0 reacties op Weblog tips voor ligfietsers

 1. mavawa schreef:

  Ik schrijf over mijn Quest-ervaringen op een wat nieuwere soort weblog, namelijk de Google+ pagina genaamd Velove. Je hoeft geen Google+ deelnemer te zijn om het te lezen, maar wel om te liken en te commenten.

  Is die bij jullie ook bekend en is die een beetje te volgen? Op- en aanmerkingen hierop zijn van harte welkom!

  • lighans schreef:

   Zeker lees ik die. Ook leuk dat je zoekt naar je vorm. Ik koos voor WordPress omdat ik dat op mijn oude host ook draaide, totdat het mij te veel werk kostte om te onderhouden en wp.com erg makkelijk over liet stappen. En Blogspot gebruikt iedereen, wat dan ook weer een voordeel is omdat je zo’n mooi blogbalkje krijgt met wie je volgt. Ik denk niet dat het type blog erg van invloed is op je bezoekers, maar wel de inhoud. Een goed blog wordt toch wel gevonden via google of andere? zoekmachines.

   Ik moet wel zeggen dat sinds velomobiel.nl ook WordPress gebruikt als blog middel ik ook sneller gevonden wordt.

 2. paulvanroekel schreef:

  dank je, goeie tips. Heb mijn weblog doorgegeven aan velomobiel.nl Bij tip 7 zou je ook kunnen melden dat je de Google Vertaal widget kunt invoegen. Dan kun je je website door Google laten vertalen in meer dan alleen het Engels.

 3. Ligfietsger schreef:

  Ik heb een vrij nieuwe blog op blogspot : http://ligfietsger.blogspot.com, ik ben er eigenlijk mee gestart sinds ik mijn eerste ligfiets had (zeg maar 1 maand geleden) ….. ik erger me groen en geel aan het feit dat ik de opmaak niet echt rond krijg zoals ik dat wil.

  Ik overweeg om een blog te starten onder Joomla! omdat ik daar redelijk gevorderd in thuis ben.

  Maar WordPress is misschien beter voor een blog ….. wat vind jij ?

  • lighans schreef:

   WordPress heeft ook zijn beperkingen maar mijn inziens zijn die minderr dan blogspot. Geen idee waarom die zo populair is. De templates zijn ook rustiger vind ik zelf. Bij wordpress.com heb je als het ware een eigen mu omgeving dus kun je vrij een aantal blogs aanleggen. Handig voor als je even een ideetje wilt uitwerken.

   Als je een eigen server hebt en wilt onderhouden (of een host), dan is dat natuurlijk leuk. Ik had geen zin meer in het gedoe met upgraden elke keer en conflicten met plugins. Dus ben ik de wolkjes in gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *