Knieleed deel 9, stilte op mijn blog

Het is al een tijd stil op mijn blog. Behalve de velomobiel rijderslijst en af en toe een verandering aan de ethische regels, heb ik weinig te zeggen. Dus dan zeg ik maar niets.

Laatst weer naar de fysio geweest. De pijn van de pezen rond de knieën was niet fijn. Ik had een paar maanden daarvoor oefeningen gekregen om spieren te versterken zodat knie beter in lijn zouden blijven. En al had ik het gevoel dat er een bepaalde mate van vooruitgang was. Uiteindelijk reed ik niet meer dan 1 keer woon/werk per week. En dat schiet niet op.

Maar nu werd ik weer wakker ’s nachts van de pijn als ik met mijn knieen op elkaar lag. Dat is onhandig, dus toch maar de gang naar de fysio gemaakt. Het kon dit keer gegarandeerd niet aan de ligfiets liggen, want die had ik al een tijd niet aangeraakt om te fietsen. Het blijkt een continu gespannen bovenbeenspier te zijn. Vooral in het rechter been. Dan kunnen de pezen rond de knie niet ontspannen en zie daar een mogelijke verklaring. Een andere verklaring zit in de drukte in mijn werk, waardoor ik toch meer gespannen ben, dan gezond is. Of moet ik zeggen dat ik me meer druk mak dan gezond is.

Oprekken en ontspanningsoefeningen doe ik nu dagelijks. We gaan vakantie vieren en we gaan mijn rug laten checken bij een manueel therapeut. Daar was ik al een tijdje niet geweest niet waar?

Dat het roetsen wat beter gaat is niet zo vreemd. Bij het uitstrekken kun je de spieren iets meer tijd geven om te ontspannen. Echter, met de afstanden die ik rijdt, was het nog niet voldoende om woon/werk te rijden (en waar laat ik mijn volle schooltas?).

Ik overweeg de roets mee op vakantie te nemen, als het past. Kan ik nog iets aan mijn spierkracht doen. Verder ben ik best een blij mens hoor. Ook zonder een ligfiets is er nog een leven. 😉

Dit bericht is geplaatst in Ligfiets, Quest 1 met de tags , , , . Bookmark de permalink.

0 reacties op Knieleed deel 9, stilte op mijn blog

 1. Gerrit Schoone schreef:

  Hans , 1 maal woon werk is toch beter dan helemaal niet of zie ik dat verkeerd ?
  Moed houden en wie weet ziet of voelt de manueel therapeut iets wat nog niet eerder opgemerkt was.
  Een zaankanter geeft nooit op , toch?

  • lighans schreef:

   Haha, een zaankanter niet. Het is alleen erg frustrerend. De manueel therapeut heeft inderdaad een zeer vaste rug gevonden. Die hij niet los kon krijgen. Eerst ontspannen en rekken. Over paar weken weer proberen.
   Er kan een verband zijn tussen de gespannen rug en de niet te ontspannen bovenbeen spieren. We zullen zien.

 2. Gerrit Schoone schreef:

  Hans , 1 maal woon werk is toch beter dan helemaal niet of zie ik dat verkeerd ?
  Moed houden en wie weet ziet of voelt de manueel therapeut iets wat nog niet eerder opgemerkt was.
  Een zaankanter geeft nooit op , toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *