Nieuwe regel toegevoegd

Onlangs kreeg ik van Torsten een bericht in mijn inbox:

Hello,

I would like to propose an additional rule.

One tool to document your trips is Strava (If it’s not on strava, it didn’t happen). Strava offers a choice of sports to save your trip with, e.g. run, ride, swim, … or velomobile. If you would like to compete with others, your segments are always compared with other users in the same sport.

Now, some VM riders record their rides as (bicycle) rides, which means they compete with upright bicycle riders. That seems not to be very fair. Therefore I propose the following rule:

“Velonauts are good sportspersons. Always record your strava ride as a velomobile ride when you did it in a velomobile”

Beste regards
Torsten

Nu is het leuk als er meegedacht wordt en aangezien Torsten Duitser is, kunnen we zelfs spreken van internationale aandacht. Deze internationale aandacht is trouwens gegenereerd door mijn ziekelijke neiging (bijna) elke ligfiets die ik op Twitter tegenkom te RT met #regel17 erbij gevoegd. Het is vooral opvallend dat er bijvoorbeeld in Japan heel veel op ligfietsen gereden wordt in het weekend. En bijna allemaal op ongeveerde ligfietsen op glad asfalt.

Maar goed, nu niet afgeleid worden door mijn gestreelde ego. Het voorstel verdient dus aandacht. Er zijn echter enige aandachtspunten te bedenken bij het voorstel van Torsten, welke ik aldus verwoord heb aan hem:

I have tot think about this one. I know Strava, but don’t want tot name brands in the rules.

So then the rule might become something like:

Recumbent riders are sportspersons. Always record your ride in a fair way. So don’t sneaky act like a racing bike – like recumbeteers do in Strava for example- to look like a god. You are not godlike. It’s your bike.

Would that fit it somehow?

En daarop gaf Torsten via Twitter mijn zegen. Mocht men dus denken dat ik nooit mensen mee laat denken, ik dictatoriale trekjes heb bij het opstellen van de regels. Dat is bij deze door mij met meerderheid van stemmen (n=1) tegengesproken.

Wat direct een volgend probleem gaf. Hoe dit in te passen in de Recumbinati? Een regel toevoegen vind ik een beetje zonde want #regel37 is toch wel een goed einde van de regels. Ik zou wel meer regels willen toevoegen (bijvoorbeeld t/m regel 42), maar dat past weer niet bij de velominati interpretatie. Dus dat valt af. Dan zou het een subregel moeten worden ergens anders. Ik heb daarvoor #regel27, #regel28 en #regel32 als opties verzameld. #Regel27 is meer op officiële wedstrijden gericht. Daarbij zijn de voorwaarden A, B en C nogal stringent, dus een D toevoegen maakt de andere minder van belang. Dus die valt af. #Regel32 gaat over trainen, wat bij de meeste activiteiten in Strava vaak van toepassing is. En https://www.velominati.com/#71 heeft het ook over rustig aan hard rijden als goed gedrag. Dus blijft #regel28 over. Deze heeft ook een onderdeel die denk ik meer aansluit bij het gevoel van winnen of bezitten.

Dus nu nog in het Nederlands, presenteer ik #regel28A:

Ligfietsers zijn sporters. Registreer je rit altijd op een eerlijke manier. Dus ga niet stiekem doen alsof je op een racefiets -zoals sommige ligfietsers doen op Strava bijvoorbeeld- om als een God gezien te worden. Jij bent niet goddelijk. Het is je fiets.

Dit bericht is geplaatst in blog, recumbinati, Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *