Kali staat te koop (7505 km), ehm is verkocht.

(Dit bericht is een verslag van het proces die bij de verkoop ging, vandaar alles in tegenwoordige tijd)

Kali staat te koop. Er zijn al wat gegadigden. De gegadigden zijn allen erg enthousiast. Het vervelende is dat je dus ook velen moet teleurstellen en maar eentje mag tevreden maken.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht, dat Kali zo gewild zou zijn. Dus geschrokken is een klein woord. Ik weet niet of dat aan de site ligt en de uitgebreide informatie. Het kan ook zijn dat mijn enthousiasme over de fiets aanstekelijk is. Maar ja, alles wat ik nu zeg, kan opgevat worden als psychologische oorlogsvoering. Zie daarvoor ook www.twitter.com/lighans…..

Nou we zullen zien. Zo gauw Kali verkocht is zal Quali de aandacht krijgen. Het is de vraag of die zoveel aandacht verdient als Kali. Het zou een betrouwbare fiets moeten zijn. Al moet ik zeggen dat Kali me de afgelopen 1000 km of meer aardig vertrouwen heeft gegeven. Mag ook wel, na alle inspanningen.

Zondag eerste afspraak. Nu de anderen nog teleurstellen. Ook grappig dat de mailinglijst en het forum van de gentseliggers aandacht besteden aan de verkoop. Bij beiden kan ik het niet laten me in de discussie te mengen. Ene Jonathan bij de GentseLiggers doet zelfs al een aanzoek naar Quali. Ach, ik schat dat hij een jaar of tien te vroeg is. 😉

Ook in Frankrijk niet onopgemerkt. Een foto van Daan die helpt met de renovatie wordt gezien als kinderarbeid (esclavagiste). 🙂

De afspraak van zondag is door het verbijsterend slechte weer niet doorgegaan. We maken een nieuwe afspraak voor woensdag indien het weer opgeknapt is. Dat weer werkt niet mee. Dus het wordt maandag na de oliebollentocht, of op een andere manier.Ik heb de koper nog verleidt met een aanhangwagen en 2 vmen, maar hij had al andere afspraken gemaakt, dus het ma 28 decdember 15:30 als officieel afscheid. Wat een gedoe, alles door het slechte weer.

Op de valreep nog wat dingen gerepareerd, kleine dingetjes. Maar de trapas was weer los gaan zitten en dat was een tegenvaller. Dus een nieuwe gekocht, flink gebikt (met Stephan), gevijld en gepast (zie de foto). Nu zit de trapas zoals hij nog nooit heeft gezeten. Ben blij dat ik dit heb gedaan. Geeft een goed gevoel. Wel het besef dat dit echt het laatste klusje aan Kali is.

[singlepic id=444 w=220 h=140 float=right]

Op 28 december 2009 was het dan zover. En aan het eind van de Olliebollentocht, kwam Jaap-Andre aangewandeld om met Kali kennis te maken. Hij had in de vroegte al toe mogen kijken op de Dam, maar nu ging het erom. De eerste tegenvaller kwam toen bleek dat onze benen niet overeenkomen (onze lengte wel). Dus moest eerst het zadel en toen het stuur flink versteld worden. Hij moet behoorlijk rechtop zitten en ik vreesde dat de twijfel de overhand zou nemen. Hij mompelde nog iets over rationeel besluitvorming, wat bij mij de zenuwen deed toenemen. En terwijl het steeds donkerder werd, begon ik me echt af te vragen of ik Kali weer op het dak van de auto kon krijgen. Uiteindelijk zuchtte Jaap-Andre diep (of was het zwichten?) en deed het. Eerst natuurlijk opluchting. Maar in de auto, terug naar huis, voelde ik het gemis van het kreng die ik zoveel van buiten en van binnen gezien heb. Was het niet als fietser dan wel als hobbyist of knutselaar. In gedachte liet ik alles passeren en vooral om te controleren of ik niet iets was vergeten te vertellen. Ben ik eerlijk geweest? Ik denk het wel. Ik wens Jaap-Andre veel plezier met de fiets en een behouden terugtocht. Hij fietst Kali naar Oldenzaal, een ruwe 140 km! Dat is waarschijnlijk meteen de langste dagafstand sinds 20 jaar!

Fali.nl heeft trouwens een enorme toename aan bezoekers gehad sinds de advertentie op ligfiets.net. Meer dan 500 en nog steeds toenemend in drie dagen. Ongelofelijk hoe nieuwsgierig mensen zijn. 😉

Nog wat foto’s genomen met mobiel.

[nggallery id=32]

Dit bericht is geplaatst in Kali, Ligfiets met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *