Met Quali met lara/stephan naar Halfweg Mango-ed en terug

Ten eerste was het gewoon leuk, ten tweede is het een test voor de knieën, ten derde stelt het qua afstanden niet veel voor, maar het is wel gewoon leuk.

Via een ingewikkelde loop van toevalligheden, ben ik vanmiddag met Stephan op zijn LARA naar het pontveer bij Buitenhuis gefietst, daar zeiden we elkaar vaarwel, ik zwaaide naar de pont die net wegvoer. 25 minuten later was ik toch over. Ed belde op om te zeggen dat hij vanuit Lisse al in Halfweg was. Dat betekende dat mijn 10 km en pont overtocht langer duurde als zijn 25 kilometer. :p Daarna langs een constante stroom verkeersregelaars voor een wielerwedstrijd die ik niet gezien heb naar Halfweg gefietst. Vlakbij de suikerfabriek Edwin begroet. En aangezien het een goede vriend is die ik te weinig zie, zochten wij een plek voor drinken, eten en tijd om te praten. Dat lukte uiteindelijk in Zwanenburg. Het praten ging vooral over de 2 velomobielen die buiten stonden te spoelen in de regen. Mijn vriendelijke conclusie: wit is besmettelijk kleurtje. 😉 Wassen Ed! Ach, welnee doe maar niet, hoef ik ook niet.

Later in de luwte van een pasgeverfde fabriek en rondom ons glassplinters, de remmen van Ed ingesmeerd. Alleen de binnenkant van de trommel niet bereikt (we wilden naar huis), dus die moet hij zelf maar thuis doen. Toch leuk om elkaar zo te helpen.

Terugweg wind mee en tipte ik regelmatig de 40 km/uur aan. Rustig aan, denk aan de knieën. Nee beter, houd rekening met de knieën. Dat denken verkrampt alleen maar.

Op de Zaanse Schans nog een intelligente Italiaanse: ah, reclinadas, hoorde ik. Snel mijn duim opgestoken. Veel gelach achter me. En een paar aziatische toeristen die niet verder dan Ah, Ah, kwamen. Geeft niet hoor, je kan niet alles kennen. Die nieuwe brug bij de Zaanse Schans is geweldig mooi daalwerk. Jammer dat de rotonde niet iets te vroeg is. Harder dan 49 durfde ik niet, om ik al vol in de remmen moest om die rotonde op te denderen.

Deze dag 47 km gefietst, wat zoals gezegd niet veel voorstelt als je andere bloggers bekijkt die vrolijk 120 km of andere getallen op een middagje fietsen. Kan me niet schelen, vandaag is het de overwinning van de knietjes, daar kan ik lekker van genieten.

[nggallery id=42]

Dit bericht is geplaatst in Quest 1 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *