Quali in Noordwijkerhout eo. (km-stand: 139090)

Quali mocht mee op vakantie. Nou ja. We zijn eerst met een gigantische hoeveelheid spullen in de auto naar de kampeerplaats gereden waarna ik meegelift ben naar Zaandam om Quali op te halen.

Daarna 55 heerlijke kilometers gemaakt van Zaandam naar de sluizen van IJmuiden. En daarna via Bloemendaal en Haarlem naar Noordwijkerhout. Terugweg ben ik trouwens iets anders gereden.

Tijdens de vakantie enkele keren met Stephan op zijn Lara van Langevelderslag naar Zandvoort gereden door de duinen heen. Die 8 kilometer hebben wij de 8-baan gedoopt. Een tot kwijlens en gillens toe leuk stukje asfalt. Bochten, op en neer in de glooiende duinen. En: een hele hoop argeloze racefietsers. 🙂 Opvallend vond ik dat de ws bijna 40 kilo zware Quali uitstekend overweg kon met de heuvels. Bergop heb ik menig racefiets ingehaald. Niet alleen op vermogen, maar ook omdat de meeste racefietsers een vreemd moment kiezen om aan te zetten voor de helling. Ik schakelde iets na het dalletje en iets na mijn hoogste snelheid van het dalen. Maar de racers kozen vaak voor het moment waarop ze al snelheid minderden. Heel vreemd.

Ook samen een ritje Langevelderslag – IJmuiden gerden ad 74 km. Heerlijk.

Als ik andere vakantie blogs lees past mij niets minder dan bescheidenheid. De andere kant is dat het voor mij (en vooral de knieën) flinke afstanden zijn. Bijna nooit vermoeiend, maar wel licht belastend voor de knieën.

Ook nog andere dingetjes gedaan, minder relevant voor dit blog. 😉

Dit bericht is geplaatst in Quest 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *