Spulluh kopuh

Ik fiets al een tijdje weinig. Het heeft te maken met een onwillige knie (wat is nieuw) en een griepje. En vooral in het geval van het laatste ga ik me vervelen. En dan valt me op. Als je weinig fietst geef je er meer aan uit. Je behoefte moet je toch op een of andere manier bevredigen. En als dat dan niet in de fiets kan, dan maar erbuiten…..

Dus ging ik op zoek naar een aantal zaken:

  • Continental Grand Prix 25-406 buitenbanden
  • Binnenbanden autoventiel, Schwalbe AV-6
  • Kettingpons
  • Schoenplaatjes Time Atac
  • Evt Look pedaal adaptors zodat ik ook zonder klikschoenen in Quali kan fietsen.

Daarbij zocht ik op de volgende sites. Het prettigste zou natuurlijk zijn als ik alles op 1 site kon bestellen. bij de fietsenboer op de hoek lukt het zeker niet en daarbij wat duurder en daarbij, ik ben ziekig.

  • fietspunt.nl: Hebben best wel veel, niet echt goedkoop en wel ligfiets minded. enige is dat ze van mijn lijstje alleen de kettingpons en binnenbanden hebben. Dus dan niet.
  • fietsonline.com: goedkoop. Een Schwalbe Kojak kost nog geen 14 euro, wat vergelijkbaar is met onze vrienden in Dronten: velomobiel.nl. Alleen hier zijn ook de zaken die ik wil niet te koop. Kojaks heb ik al, conti’s is wat ik wil en die hebben ze niet.
  • rose.nl: Wow, kwijl. Wat een site en wat een hoop spullen. Samen met Bike-components.de de uitgebreidste. Vaak goedkoop, maar niet altijd. Goed opletten dus. En een super leuk gereedschapskoffertje met alle veel voorkomende gereedschappen voor Shimano voor 49,95 euro. En aangezien een kettingpons alleen 15 euro kost (of veel meer), besluit na veel dralen dan deze te kopen. Helaas zijn ze met de andere onderdelen duurder dan Bike-components.de
  • bike-components.de: wow, kwijl. Je zou toch meteen wensen dat je Duitser was. Wat een heerlijke site met spullen. Om uren in te verdwalen. Hier koop ik de Conti’s, Biba’s en de schoenplaatjes. Ook hebben ze een supersexy pedaaldingetje, maar niet zeker of deze op Look past, dus doen we niet. Ben ik toch zuinig he. :p
  • decathlon.be en futurumshop vielen me beide tegen. Veel van mijn wensen niet te vinden en tja, het zijn dan toch algemene sites voor meerdere sporten wat het zoeken lastiger maakt.

Al met al erg genoten van mijn zoektocht. Het nadeel van het kopen bij Duitse online zaken is het niet kunnen betalen met iDeal. Ook jammer dat ik toch 2 keer verzendkosten moet betalen omdat ik 2 orders doe bij verschillende bedrijven. Maar ach.

Toch blijft de vraag waarom die Duitsers bevoorrecht zijn met dit soort online winkels en wij veel fietsende Nederlanders bij lange na niet dat soort zaken hebben. Of heb ik die over het hoofd gezien? Dus mijn vraag is: Zijn er winkels in Nederland met dezelfde grote verzameling spullen? Ik ben benieuwd of jullie tot hier gelezen hebben en of er daarna nog een verlicht antwoord is. 😉

(note: dit bericht komt van mijn oude website. Commentaar is helaas verdwenen, maar kortweg heb ik nog geen goed antwoord gevonden die de uiteenlopende dingen die ik kocht allemaal in voorraad hadden of goedkoper ….)

Dit bericht is geplaatst in Ligfiets, Quest 1 met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *