Knieleed, opnieuw met vooruitgang

Tja.
Nieuwe schoenen en vanaf dan is autorijden en fietsen pijnlijk. Mijn schenen branden na een paar dagen woon/werk met de auto. Mijn binnenkant knie rechts zit vol naalden na een tiental kilometers fietsen. En een deel van de zij kuit spier

Niet goed.

In overleg met de podoloog de steunzolen uit de fietsschoenen gehaald. Dat is beter, maar niet precies genoeg dus overbelast ik mijn knieën. Zucht, zelf regulering is een kunst. Een hoop smeren en niet fietsen later gedurende 10 dagen deed me besluiten het weer te proberen. Met wat tape strookjes onder de originele fietszool rechts is het al een stuk beter. Terugweg iets meer en het werd een heerlijk ritje naar huis.

Nu fine tunen (nog napijn), en iets doen tegen de pijn tijdens het auto rijden. Dat mag de podoloog oplossen…. 🙂 Dus afspraak gemaakt en die is inmiddels al geweest. 1 paar nieuwe zooltjes met interessante extra hobbeltjes. Dat is beter. Het is even wennen, maar kan weer zonder stress autorijden. Dat ik kan fietsen is zo fijn dat ik inderdaad mijn zelfregulering niet onder controle heb. Wel 90 km in een week (zucht) is iets te veel. Gelukkig was deze week mijn vrouw ziek (zucht) zodat de auto een snellere verbinding met woon werk verkeer is.

Het uitzicht is gelukkig steeds ietsiepietsie beter. Andere keer zal ik over de aanpassingen aan mijn schoenzool en stoel vertellen. Wordt vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Ligfiets, Quest 1 met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

0 reacties op Knieleed, opnieuw met vooruitgang

 1. gerrit Schoone schreef:

  Volhouden Hans , Het tij keert altijd wel weer.
  Dus de Bebop pedalen hebben niet veel geholpen begrijp ik .

 2. lighans schreef:

  Oh de Bebops zijn geen showbreakers hoor. Ik denk niet dat ze voor mij een grote verandering zijn. Maar free float is toch wel heel prettig. Ik vind ze ook wel slijten (en de pedalen roesten), maar verder hoor je mij niet klagen.

  Mijn echte probleem zit in houding. Die zit in voetenhouding en heupplaatsing. Ingewikkeld verhaal die ik later nog probeer uit te werken als ik meer zekerheid heb dat ik het goed heb en goed zit. En dat is niet met pedalen op te lossen. Maar ik raad ze zeker aan, net zoals ik speedplays of Look/time cleats combinatie aan zou raden. Ze hebben elk hun voordeel.

  • Gerrit Schoone schreef:

   Die van mij moet ik er nog steeds op zetten (liggen al 3 maanden in de kast) maar ik wacht nog even want er komen een paar grote ritten aan en die moeten nog met spd , met de bebop eerst maar een paar korte ritjes. en nieuwe schoenen.

   • lighans schreef:

    Het verschil tussen SPD en Bebop is niet heel groot hoor, behalve het free float idee, wat voor een aantal mensen erg prettig ervaren wordt. Stiekum denk ik er over om ze weer te vervangen door mijn Look/spd combinatie. Maar ik mag van mezelf niet te veel veranderen omdat het kniesgewijs nu aardig goed gaat en op weg ben naar een daadwerkelijke oplossing.

    Wat je ook moet inleveren is het loopgemak van SPD. Die schoenplaatjes van de Bebop zijn behoorlijk. Maar mocht je advies nodig hebben over het afsnijden van de schoenzool, kom je maar langs (je bent immers bijna een buurman en rijdt wel eens langs mijn huis op weg naar je fietsmaat 😉 ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *