Greenspeed Glyde bij Ligfietswinkel Amsterdam

Ga je voor een snelle koop even naar de Ekoplaza in Zaandam, kom je dit tegen. Je begrijpt dat het een flinke deuk in mijn planning veroorzaakte.

De eigenaar van de fiets blijkt de eigenaar van Ligfietswinkel Amsterdam te zijn (in Zaandam…). Leuke enthousiaste man, die honderduit vertelt over zijn werk en winkel en de fietsen. En dat opgeteld bij de ligfiets nerd die ik ben, duurde het even voor we beiden onze weg vervolgden. In dit geval was een opoefiets sneller geweest dan Quest 1. 😉

De Greenspeed Glyde is een velomobiel gemaakt in Australië. Volgens de berijder is het apparaat trager dan een Quest, vergelijkbaar met een Mango. Voor zitten er twee 16 inch wieltjes onder, achter 20 inch. De spaken van de voorwielen worden afgeschermd met een plaat die op de velg geplakt is (even zoeken naar het ventiel bij oppompen). De fiets is niet geveerd en heeft een stalen spaceframe met een spanzitting. Er is goed nagedacht over lampjes. Het instap gemak is groot door de enorme klep die via een kiepsyteem open klapt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

0 reacties op Greenspeed Glyde bij Ligfietswinkel Amsterdam

  1. Gerrit Schoone schreef:

    Deze posting had ik gemist , leuk. Gerhard van ligfietswinkel amsterdam in zaandam is niet alleen een leuke enthousiaste man maar is ook altijd bereid om iemand te helpen als hij kan , zo had ik een 2 jaar terug plotseling een versnellingskabel voor mijn fujin nodig op de dag voor vertrek naar het Paastreffen en na een belletje was gerhardt gewoon aan het begin van de avond bereid om die er nog even voor mij in te zetten zodat ik de volgende ochtend op pad naar kootwijk kon. Hele fijne rustige man.

  2. Pingback: Aantal velomobielen in Nederland | Quest nummer 1

  3. Pingback: Aantal velomobielen in Nederland | Quest nummer 1

  4. Pingback: Aantal velomobielen in Nederland | Quest nummer 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *