keiharde beslissing, niet naar Oliebollentocht.

Het is toch wat die Olliebollentocht. Het is zo leuk om met een lint unieke fietsen door het land te rijden.
Dit jaar is het in Zwolle. Dat is voor mensen in de omgeving van Zwolle heel dichtbij, maar voor Noordhollanders zoals ik, ver weg. Ach, zullen cracks denken. Dat is krap 120 km enkele reis. Is te doen, helemaal als je blijft overnachten. Maar voor mij ligt dat iets anders. Het bekende knieleed is een factor die veel invloed heeft. En heb ik de afgelopen weken zitten piekeren en meten en afwegen.

De doorslag was een gesprek met een goede vriend van me. Zijn vaak nuchtere kijk op fietsen en leven in het algemeen deed me beseffen dat 3 dagen rijden met de velomobiel dusdanig belastend is, waar ik veel last van kan overhouden, terwijl het net de goede kant op lijkt te gaan. Waar heb ik de fiets primair voor gekocht? Woon-werk. En wat als ik na die 300 km weken of maanden moet herstellen? Geen woon-werk met de fiets. Het leven is simpel als emoties ondergeschikt zijn.

Toch zal ik die dag een stukje fietsen. Naar Lisse op eigen tempo. Dat is in totaal ongeveer 80 km als ik weer terug ben. Ik doop het mijn persoonlijke oliebollentocht. Misschien volgen er ook nog wel foto’s, of een verslagje. Maar de lyriek van de tocht naar Zwolle zal het zeker niet bevatten.

Dit bericht is geplaatst in Quest 1 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

0 reacties op keiharde beslissing, niet naar Oliebollentocht.

 1. XL-Network schreef:

  Jammer, maar wel een verstandige keuze. Ik heb vier jaar geleden (toen ik nog geen velomobiel had) ook mijn eigen alternatieve oliebollentocht gereden. Erg gezellig, mooie plaatjes, maar ook koud… brrr.

  http://www.youtube.com/watch?v=pePTdXCwdv4

 2. Wim Schermer schreef:

  Dag Hans,
  Als er al twijfel is over je knieën, dan is het met koude helemaal verstandig om geen lange ritten te maken. Toen ik nog niet met Bebop pedalen reed had ik vaak last van pijnlijke knieën, in het begin zelfs al na 30 km.
  Ik ga wel naar Oliebollentocht, maar met de Quest op de auto.
  Groeten,
  Wim

 3. marcel beekmans schreef:

  verstandige keuze… ik ben er ook niet bij…druk op de hondenbrigade, en de zin ontbreekt een beetje…..

 4. Stradaatje schreef:

  Ach, je bent niet de enige die dit jaar niet gaat. Ik kan dit jaar ook niet omdat ik moet werken en eerlijk gezegd : ik ben er ook niet rouwig om, want helemaal naar boven in Nederland vinnik ook wat te ver om heen -en weer te fietsen.

 5. Cor schreef:

  Hallo Hans,

  toevallig(of niet?) ligt Lisse in de bollenstreek..

  ’t Is balen maar wees slim. Volgend jaar (hopelijk) weer een ob-tocht, maar je knieen heb je iedere dag nodig.
  Wat ik doe als ik voel dat ik m’n knieen dreig te overbelasten, dan ga ik met de niet duwende voet het pedaal omhoog trekken, daarmee de duwende knie ontlastend. Bij mij werkt dat goed, ben al een jaar klachtenvrij.

  groetjes Cor

 6. Gerrit Schoone schreef:

  Hoi Hans , Ik kan ook zomaar niet 3 dagen weg en de fiets op de auto vind ik nog ff niks. Ik moet trouwens ook werken die dag , late dienst en met oud en nieuw zit ik ook op het werk.
  Verstandige keus van je.

 7. lighans schreef:

  Natuurlijk ben ik niet de enige. Anders zouden er 1600 velomobielen in Zwolle staan. En zelfs de fantastische organisatie van Quesjer zal dat niet aan kunnen.

  Maar het rijden in een rijtje velomobielen is toch wel erg leuk en zal ik missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *