Ethische regels onder de loep.

Als je met een artikel in de ligfiets& staat geeft dat naast een opwindende hoeveelheid bezoekers ook discussie. En helemaal als dat regels betreft die over ons zelf gaan. Dat gebeurde dan ook met de ethische regels van ligfietsers. Discussie. Lang leve regel 2.

Een van de dingen die ik vooral moet opmerken. Is dat de regels vooral grappig bedoeld zijn. Soms wat satirisch. Geheel in stijl met de velominati regels. Sommige zijn gebeurtenissen die tot regel zijn omgebouwd omdat het te leuk is om niet te vermelden. Dat is het geval bij bijvoorbeeld regel 37. Het mag natuurlijk wel serieus worden genomen, maar neem dat zelf dan niet te serieus asjeblieft. Zo meteen ga niet meer je benen scheren.

Aan de hand van opmerkingen heb ik een paar regels aangepast.  En ik heb de versie van “ruwe versie 1.2” naar 1.3 veranderd. Voor wat het waard is.

Hieronder de veranderde regels:

5: Een mooie toevoeging met dank aan Maarten Zee. Dank. Het is niet alleen grappig maar ook poëtisch en waar.

21. Ik twijfel of de toevoeging wel een nuttige is. Het maakt de tekst vooral langer en komt op hetzelfde neer. Ook lastig is dat ik zelf ANWB lid en hondenbezitter ben.

24 Klimmen ligt gevoelig bij ligfietsers. We hebben 2 partijen de overtuigde klimmers en de overtuigde niet klimkunners die daar zelfs de wetenschap voor durft te misbruiken om hun gelijk te halen. Wie gelijk heeft is niet zo belangrijk en zou zonde van de discussie zijn als er ook werkelijk een concensus komt. Maar gedwongen door diverse bronnen (2) heb ik de regel wat uitgebreid. En een verwijzing naar deze regel vanaf regel 13 was ook nodig.

Nu zullen er mensen zijn die zich afvragen waarom een volwassen persoon zich bezig houdt met dit soort nutteloze regels. Heeft die niets beters te doen? Zij hebben natuurlijk volledig gelijk.

regel 17 (martinrenkema)

regel 17 (martinrenkema)

Er zullen ook mensen zijn die gniffelen bij het lezen van de regels. Deze hebben nog meer gelijk. En je hebt mensen die elke keer even ligfiets& er bij pakken om een regel op te zoeken die bij een gebeurtenis hoort. Die zijn eigenlijk een beetje gestoord maar wel lekker. Zie bijvoorbeeld de foto gemaakt door Martin. Zie verder natuurlijk regel 2.

 

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets, recumbinati, update met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Ethische regels onder de loep.

  1. wim harwig schreef:

    Ik blijf gniffellen ….. eigenlijk bij alle regels, normen, waarden, voorschriften en wetten.

  2. Belle schreef:

    Waar is die foto gemaakt? Radio Kootwijk?

  3. Kees Van Malssen schreef:

    En voor je regel 18: ondertussen is met windtunnel proeven aangetoond dat benen scheren bij open fietsen flink wat scheelt, vooral als je van nature flink harige benen hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *