Regel 17.A

Eerst maar een bekentenis. Ik schrijf weinig omdat er weinig te schrijven is. De fiets rijdt, ik rijd er in. De motor zoemt en het aantal kilometers groeit. Er gaat niets stuk, of het moet de accu zijn die wat kuren vertoont. Maar nu het langer licht blijft is dat niet zo belangrijk. Dan heb ik toch niet de lamp en de knipperlichten tegelijkertijd aan.

Nee, de regels zijn belangrijk. En gisteren stond er een regel 17 tweet die de nodige stof tot nadenken gaf:

Hoe mooi kan een foto zijn met een ligfiets er op? En wordt het mooier als er meerdere ligfietsen op staan? Een zeer belangrijke vraag, als het komt op de totaal onbelangrijke regels voor ligfietsen.

Dus keihard een toevoeging gemaakt. Maar aangezien ik niet zeker weet of het nou wel een keiharde regel is, laat ik dat ter beoordeling van de gebruiker over. Waarmee maar weer het belang van regel 2 duidelijk is.

Maar zonder verder gedoe presenteer ik bij deze regel 17.A

A. Er schijnt soms behoefte te bestaan om meerdere ligfietsen op een foto te nemen. Er worden hiervoor speciaal bijeenkomsten georganiseerd, want anders gaat dat natuurlijk niet lukken. Er is nog geen consensus bereikt of dit nu iets toevoegt aan regel 17. De discussie spitst zich toe op de vraag of n*ligfiets mooier is dan 1*ligfiets. Totdat er geen uitsluitsel is, bestaat deze regel niet. Zie verder regel 2

Hetzelfde geldt mijn inziens voor mensen die denken dat een foto mooier wordt als ook een berijder op de ligfiets zit. ligfietser+ligfiets = ligfiets in mijn ogen. En als men denkt dat de ligfietser aan schoonheid iets toevoegt aan de foto, is dat vaak subjectief en wordt dat gezegd om persoonlijke redenen.

En helemaal discutabel is de vraag of de ene ligfiets mooier is dan de ander. Dat is toch een beetje discriminerend. Elke ligfiets is mooi op een foto. Over de ligfiets kan buiten de foto om natuurlijk gediscussieerd worden.

Meer regels teruglezen? Ethische regels

 

 

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets, recumbinati met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Regel 17.A

 1. Douwe (Q343) schreef:

  Een foto van een ligfiets is per definitie mooi. Hieraan wordt ernstig afbreuk gedaan als ook de berijder(st)er wordt afgebeeld. Vooral bij foto’s van velomobielen moet dit worden vermeden: er staat altijd wel een velomobilist met zijn achterwerk in de lucht iets uit het vooronder te pakken. Dit komt overigens ook voor bij het fotograferen van een waterpartij met eenden en andere watervogels, vandaar de term “eendenvijvereffect”.

  • lighans schreef:

   Haha, inderdaad. Niet aan gedacht. Zo’n kont is inderdaad een vorm die ernstig het aangezicht schaadt. Daarvoor moet je op andere sites zijn.

   Wel een kleine kanttekening. Ooit bij een recordpoging geweest in Apeldoorn. Daar reed Daniel Fenn in zijn onderbroek rondjes. Op magische wijze stonden de turnmeisjes tijdens voor het instappen en na het uitstappen in grote getale op de tribune te giechelen. En ik denk toch dat het kwam omdat ze Daniel interessanter vonden dan zijn fiets. Al weten we dat natuurlijk nooit zeker. 😉

 2. roepers schreef:

  En ik maar denken dat een foto maken van jezelf op de ligfiets met behulp van een analoge camera, Ultrapod en timer de ultieme manier is. Het sportief en uitdagend omdat je 10 seconden de tijd hebt om te fietsen en in beeld te fietsen of er juist niet uit te fietsen. https://www.flickr.com/photos/56603673@N03/albums/72157668967699631

  • lighans schreef:

   Je krijgt er wel respect voor. Er zijn ligfietsers die perse radio Kootwijk op de foto met ligfiets als aparte categorie zien en aldus de niet bestaande regel 17k in het leven hebben geroepen. Hoe we jouw aparte regel 17 moeten noemen is volledig onderhevig aan regel 2. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *