Waterlandse liggers doen een rondje, 26 november 2022

GPX plaatjeDit wordt het laatste rondje dit jaar. De vierde zaterdag in december schurkt tegen de kerstdagen aan en dan gaan Gert en ik ons met familie dingen bezig houden.

De GPX zoals verzorgd door Gert: GPX Nov-2 22

 

 

 

Tip: met https://www.gpsvisualizer.com/ kun je mooi op je computer de GPX bekijken. Ik gebruik de Leaflet versie, die feitelijk gebruik maakt van de openstreetmap kaart. Voor mij handig, want dit ziet er ongeveer hetzelfde uit als bij mijn route app OSMand.

Inschrijven kon zoals altijd op ligfiets.net

Oplettende lezers hebben vast opgemerkt dat ik afgelopen tijd weinig gefietst heb door een acute spierreuma. Die dagen zijn gelukkig nu al een paar maanden (?) achter me en zijn goed voor een goede horrorfilm.

Deze toertocht had ik de maand daarvoor al in mijn hoofd gezet. Bij de vorige tocht was mee rijden absoluut niet aan de orde. Deze keer dacht ik dat het wel kon. Dat soort dingen weet je alleen maar achteraf. Ik kan jullie vertellen dat ik nog leef en genoten heb van de tocht, die zoals gewoonlijk door onze routinier (dat moet toch routeplanner in het Frans betekenen) Gert.

Een ander leuk detail is dat deze tocht 2 van mijn fietsen rijden. Ik heb mijn broer zo gek gekregen om een keer mee te fietsen met Quest 1. Die fiets staat min of meer in de verkoop en hij is de eerste gegadigde. Naar Daan (mijn zoon en eigenaar en restaurateur die er niet heel veel in rijdt) zijn zin was hij veel te enthousiast.

Het voordeel van starten bij mijn huis is dat we een vaste plek hebben. Het nadeel is dat er vaak gestart wordt met de Zuiderweg. Een leuke rechte weg hoor, die ik hopelijk ooit weer naar mijn werk fiets. Maar deze keer hadden we een paar opgefokte paardenliefhebbers, die met hun auto’s perse die 10 ligfietsers voorbij moesten. Toeterend en snijdend is het ze uiteindelijk gelukt om vervolgens hard in de remmen te moeten omdat ze moesten afslaan naar de manege. Gedurende de rit hebben we nog een paar van dit soort wegmisbruikers mogen begroeten met een toeter. En de grootste wankpantzer (bedacht door @schemerwoude) deed het dan weer heel erg netjes. Maar genoeg over olie slurpers.

De tocht ging over de beemsterdijk richting Beets. Daar dacht ik de heerlijke rechte weg richting Hoorn te kunnen gaan rijden, maar als ik goed had opgelet had ik geweten dat die er niet in zat. We stuurden naar links een dijkje op, die heel erg bochtig en druk, maar wel mooi was. En dat bochtige was het thema van vandaag. Hert tempo was mede daardoor wat laag en ik was maar wat blij met mijn driedubbele laag Merino’s en Icebreaker en een wollen broek onder mijn loopbroek. En de terugweg langs de IJselmeerdijk was ook nog met tegenwind. Voor de meeste rijdende kogels geen probleem, maar Miriam had het er maar moeilijk mee met haar (wonderschone) Greenmachine. Gelukkig voor haar was er na 45 km een versnapering bij een restaurant bij het Oorgat. Die naam had ik niet eerder gehoord (alweer een woordgrap, tjonge jonge wat geestig).

Met uiterste precisie werd ook bij de terugweg elk bochtig wegje gevonden (sorry Gert). Piet heeft ons hier verlaten. Dwars door Purmerend heen, langs een overigens prettig fietspad en ook hier haakten een aantal af om een handiger weg richting Amsterdam te volgen. Ik denk ook dat ze een jonge honden moment hebben gehad om de spieren warm te krijgen.

Het laatste stuk over de Zuiderweg hadden we nog 1 jonge hond die probeerde hoe hard hij kon rijden in zijn geleende Quest 1. De rest vond het wel goed of zat aan zijn max.

Thuis gekomen hadden we een dag erop zitten. De laatste 8 kilometer stopte mijn motor er mee. De reden is mij nog niet duidelijk. En met plezier merkte ik dat ik het rustige tempo van 25 km/h goed aan kon. Dat belooft wat voor de toekomst.

Thuisgekomen ging het nationale gezelschap weer terug naar het oosten van het land (ben natuurlijk de woonplaats van Miriam vergeten) of naar het zuiden (Amstelveen en Rotterdam). Nou ja, die Rotterdammer bleef lang genoeg treuzelen om bij ons te mogen eten. 😉

De foto’s zijn van Hans, Gert en Johan.

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets, Waterlandse liggers. Bookmark de permalink.

3 reacties op Waterlandse liggers doen een rondje, 26 november 2022

  1. Mick Leemans schreef:

    Ik kende dat nummer van Grupo Sportivo nog niet Hans erg leuk!
    De muziek is meer reggea dan rock&roll zoals de meeste van hun nummers en de video heeft invloeden van ZZ-Top tot aan de Addams-Family (-:

  2. G. Huijgen schreef:

    Leuk dat m’n beide zonen meededen, trots op ze.en blij, dat Hans weer mee kon!

  3. Pingback: Oliebollentocht 2022 | Recumbinati

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *