Waterlandse liggers doen een rondje 28 januari 2023

Nieuw jaar met nieuwe kansen. En mijn wens werd meteen ingewilligd. Ik had gevraagd om een rondje Beemster. Gert had die al in september vorig jaar gedaan met de club. Toen was ik er door ziekte niet bij. Nu dus een herhaling die niet hetzelfde was. de route staat hieronder en het Gpx bestand: : DWL Jan 23.gpx

De route voert ons rond de Beemster, met veel wind en dijken. Je bent gewaarschuwd. 😉 Maar ook mooie polders en ik hoop een paar soorten vogels te spotten.

Bij het verzamelen werd vooral Wilco toegejuicht. Hij zorgde samen met Johan ervoor dat het wederom een nationale toertocht werd. En voor hem de eerste keer en een rit in zijn omgeving van vroeger.

Heenweg hebben we de Zuiderweg gemeden en reden via de Noorderweg Richting Purmerend. Na Purmerend (altijd lastig) gaan we niet de dijk van de Beemster op (Zuiddijk), maar de Kanaaldijk, die als je naar rechts kijkt uitkijkt over de Beemster. Links kijkend doe je met enig hoogtevrees, want dat is 4 meter lager. Dat hebben we de hele route. Dat bizar mooie gegeven dat je soms op NAP niveau rijdt, of er ver onder als de weg niet op de dijk maar ernaast verder gaat.

Bij Spijkerboor besluit Willeke dat haar knie het niet leuk vindt. Ze neemt het pontje terug.

De rest rijdt verder om te zwaaien naar West Graftdijk en dan bij de Woude (dag Wim, denk ik daar altijd) over te steken en over de Zuiddijk (een andere) en de Oostdijk naar Driehuizen te gaan. Ik probeer wat mooie vogels te spotten in de Eilandspolder, maar het is ganzen zo ver het oog reikt. Heel veel ganzen. Maar de wolken waren er ook in alle soorten en maten, van wattenwolkjes, tot donkere onheilspellend en dreigend.

Bij Schermerhorn rijden we heel even op de Westdijk van de Beemster om daarna weer aan de andere kant van de ringvaart naar Avenhorn te rijden.

We trakteren ons in het plaatselijke café op een appeltaart. Johan nam iets met een ingewikkelde naam en kreeg een soort roze haute cuisine op zijn bord. De slagroom toef was net iets kleiner. 😉 Zijn enigszins teleurgestelde gezicht was meesterlijk.

Bij Oosthuizen sloegen wij naar rechts en Piet naar links, dat stuk had hij natuurlijk al gereden.

In Purmerend bleven we nog met zijn vijven over, want Fred, Johan en Mark gingen huiswaarts over Ilpendam.

Wij maakten ons rondje af, waarbij Gert de Zuiderweg probeerde zo lang mogelijk te ontwijken, maar de laatste kilometers moesten we toch even. Als allerlaatste genoten we van het splinternieuwe tranentrekkende mooie asfalt van het fietspad in het Kalf.

Hieronder volgen een selectie van de foto’s van de deelnemers. Foto’s zijn gemaakt door Wilco, Hans, Gert en Johan.

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets, Waterlandse liggers met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Waterlandse liggers doen een rondje 28 januari 2023

  1. Johan schreef:

    Kleine correctie. Landsmeer is Ilpendam

  2. Willeke schreef:

    Willeke sloeg af bij Spijkerboor, niet het pontje over, dan had ik dat ook terug moeten nemen, we waren aan de zuidkant van het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *