De Waterlandse Liggers doen een rondje 28 oktober 2023

Dit keer doen we een paar lusjes, wat geen lusjes zijn. Op magische wijze rijden we maar 1 keer het zelfde stukje. Meertjes, dijkjes en een beetje Zuiderzee staan op het menu. Tocht is ongeveer 75 km.

De GPX heeft Gert weer gemaakt en gecontroleerd. DWL 24 oktober.gpx

Inschrijven kan natuurlijk weer op ligfiets.net.

=============

Voorafgaand was er een kleding passessie bij het startpunt, oftewel bij mij thuis. Ook daarvoor kon je jezelf inschrijven op ligfiets.net. Dat heeft natuurlijk niet iedereen gedaan, dus ik was even in verwarring. Wel een leuk moment om andere ligfietsers te spreken dan het toertocht bubbeltje. Onder andere Gijs, die niet van plan is mee te rijden met ons clubje, want rijdt doordeweeks al 500 km woon werk. Bewondering en begrip alom. Als hij dan ook nog opmerkt dat hij iets van 40 kmh rijdt gemiddeld wordt het niet zo zeer stil, maar stijgt hij in waardering. Een goed stel benen wordt altijd op prijs gesteld.

Van de andere passer ben ik even de naam vergeten. Mijn excuus.

Ook Piet Kaagman verwelkomen wij als nieuw “lid” van DWL. hij heeft een schitterende A9 en rijdt voor het eerst mee.

Als iedereen zijn maten goed heeft onthouden of heeft bevestigd dat hij de goede maat heeft gaan we op weg. Oh jeetje het is 5 voor elf! Bij mij geeft dat enige onrust. We geven de schuld aan Jerry.

Op weg naar Landsmeer blijft het toch wel een beetje hilarisch dat voor een halve ton aan fietsen niet in staat is een bocht te maken als die een beetje krap is. Maar met wat manoeuvreren is het uiteindelijk toch gelukt.

Verder is het relatief droog. We rijden allemaal in een velomobiel, dus in ieder geval een droog lijf. Regen is niet erg doortastend, wat een hoop kou scheelt. Het is de tijd van het jaar. 2 keer wordt Johan op de foto genomen bij zijn bruggetje. De tweede keer is het de juiste brug. Maar Mark is van beter save then sorry.

Elly en Jules staan ons op te wachten bij onze eetplaats in Holysloot. Jules nog in zijn QV, maar Elly heeft een splinternieuwe Snoek voor haar verjaardag gekregen. Met gepaste trots wordt die geshowd én bewonderd.

De staatsiefoto slaan we over, dus maak ik snel een foto van ons groepje. Gert wil door en we stappen snel in en rijden in een guur weertje en een mooi landschap, die niet alle aandacht krijgt die het verdient naar huis. De laatste 30 km zijn een zwaan kleef af tocht.

Jules en Elly slaan af richting Amsterdam. Johan, André en Mark gaan als ergens afslan richting Almere. Muiden en Duivendrecht. Piet Kunis verdwijnt naar Hoorn en Piet Kaagman pakt ook een afslag met een vriendelijk toetertje.

Bij het Twiske gaat zelfs Gert naar Purmerend terug. Bert en ik blijven over en Bert rijdt bij het stomme bochtje bij de snelweg rechtdoor. Ik steek een paar keer om de bult te beslechten.

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets, Q327, Waterlandse liggers met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *