Kleren maken de man in de winter (km-stand 140280 km)

Ach, het is winter en dan is het ook nog koud. Meteen discussie of de opwarming wel doorgaat. Daar doe ik niet aan mee. Waar ik wel aan mee doe is fietsen tijdens de kou. Dat kan namelijk met zo’n Quest, zoals velen dat dus ook met een velomobiel doen. Een racekap zoals Wim Schermer gebruikt lijkt me leuk voor wedstrijden maar niet om in het verkeer deel te nemen. Ik wil alle kanten op kunnen kijken en lever daar graag snelheid voor in. En de wind moet toch een beetje in je gezicht snijden, toch?

En wat trek ik dan aan? Ik las op een weblog dat korte broek zelfs nog kon, als je lekker doortrapt. Ik ben toch een gotere koukleum. Dus trek ik onder mijn gewone broek een fietsbroek aan. En verder gewonen kleren, wat ik ook in de herfst droeg (werkkleren en een fietsjasje). Het belangrijkste wat ik er aan toevoeg is hoofdverwarming. Oorwarmers met daarover een wollen muts. Een sjaal vind ik vervelend, maar ik heb bij een legerdump in Purmerend een kraag gevonden die lekker om je hals zit en eventueel nog omhoog te halen is voor je mond tot je neus. Mocht er neerslag zijn wordt dit geheel opgeluisterd door een pet, die de ergste neerslag uit je gezicht laat.

En als laatste een bril met neutrale gekleurde glazen. Ik vind het essentieel boven de 30 of met stevige wind. Met een bril heb ik minder last van mijn ogen en sneeuw, regen of hagel blijft uit je ogen. Ja, af en toe vegen is dan nodig. 😉 Maar altijd beter dan niet.

Overigens maken kleren de man, dat is waar. Maar in mijn verpakking word ik uitgelachen, als ik buiten mijn fiets sta. Zodra het weer vreselijk wordt en ik iedereen voorbij streef, word ik een trots mannetje.

Dit bericht is geplaatst in Quest 1 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *