Ketting schakel gedoe en ander klein leed (141047 km)

Omdat de kinderen heerlijk aan het kijken en helpen waren bij de buurman en het slopen van een muurtje, werd mij een uurtje gegund. Die gebruikt om wat ergernisjes op te lossen.

Zoals de draadjes van de toeter waar ik heel soms met mijn voet in haak. Met constructielijn en tape op zijn gewilde plek geplakt. Hopelijk houdt de tape lang genoeg tot de lijm is uitgehard. Dan zal het goed blijven zitten.

Ook het toeterschakelaartje vernieuwd en uitgebreid getest. Toet toet. En de draden van de toeter bij de accu netjes aangesloten. Ook meteen maar een kabelschoentje naar de accu toe vervangen.

Ook plakte het stoeltje aan het frame vast wat een rare tuk bij het fietsen opleverde. Beetje teflon er op doet wonderen. Huh, denk je misschien. Nou het Zephyr zitje is wat anders gevormd dan het originele zitje, dus moest ik het schuim wegtrekken. Het plaksel op het frame is gebleven. En dat plakte op het ritme van het fietsen aan het zitje.

Ook de Zephyr zitting met het kussen verbeterd. Hierover komt later een uitgebreide post. Nu moet ik alleen de bevestiging van het scharnier verbeteren, zodat deze niet los trilt. Loctite werkt niet meer, het draad is denk ik versleten… Ik zal er een draadeinde  door het frame heen moeten draaien…. ooit.

Ook een touwtje aan de zitting gefröbeld, zodat deze rechtop blijft staan, als ik de Quest in- of uit laad.

Ook de voorderailleur bijgesteld. Ook zo’n naar tikje. Het is nog een klus in zo’n Quest hoor. Gewoon draaien en bijstellen is er niet bij. En op zijn zij hangt de ketting iets naar een kant. Ik denk dat het aardig gelukt is.

En als laatste met een Edding het afdek klepje zwarter gemaakt. Eerst even testen voordat ik ook de kap helemaal doe.

In ieder geval een hoop kleine klusjes kunnen afstrepen. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Quest 1 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *