afdekklepje en de lokale naai mijnheer (km-stand: 146188)

Er zijn van die dingen waar je jaren mee aan het klungelen bent en als je het gedaan hebt ontzettend blij van wordt. Waarschijnlijk was ik ook even blij geweest als ik het meteen gedaan had, maar dat is blijkbaar niet een van mijn beste eigenschappen….

Dus toen het klittenband aan de voorkant van mijn schuimdeksel los was gegaan. Leerlingen voor de tweede keer hadden geholpen om mijn schuimdekselmangatklepje te vinden op het schoolplein, werd het echt tijd voor actie.

Ik ben ook nogal principieel. Ik wilde perse een naaiboer in de buurt. Ook dat hobbeltje was sinds een paar maanden opgelost, aangezien het winkelcentrum op 500 meter afstand nu Hamdi Budak had opgenomen als kledingreparatiewinkel (tevens stomerij en strijken). Ik wilde dat het klepje direct op de schuimdeksel vastgezet wordt. Het originele systeem waar de achterkant van het klepje aan het schuimkussentje vast zit, blijft niet goed vast zitten. Na enig overleg kwamen we samen tot een mooi ontwerp (waar ik oud Mango rijder Edwin schatplichtig ben, omdat hij direct na aankoop zo had laten maken). Na een paar uurtjes kon ik het ophalen. Ik blij.

En omdat plaatjes meer zeggen dan 1000 woorden, hieronder dus de plaatjes.

Update dd 14/4/2013: De lokale naai mijnheer is helaas niet meer op de plek zoals ik gefotografeerd had. Failliet, een andere en betere stek gevonden. Ik wens hem sterkte.

Dit bericht is geplaatst in Quest 1 met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

0 reacties op afdekklepje en de lokale naai mijnheer (km-stand: 146188)

 1. Wim Schermer schreef:

  Dag Hans,
  Hoe simpel kan het zijn, keurige en prima oplossing.
  Groeten,
  Wim

 2. Gerrit Schoone schreef:

  Geweldige tip Hans en als je dat dan leest dan vraag je je af waarom je dat niet zelf kon bedenken , zo simpel.
  Ik heb ook altijd problemen met het klepje , de achterkant is bij mij vaak smaller dan de opening , ik moet ook maar eens langs bij de naaiman.

 3. Nico Salfischberger schreef:

  Inderdaad een mooie strakke oplossing waarbij het sluitkapje het dekje netjes zal afsluiten. Zelf al zitten denken aan klittenband-bandjes die op het sluitkapje en het dekje klitten, maar dit oogt stukken netter.
  *markeert het als een todo optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *