sportmaster.nl, over zooltjes en zeulen

In ligfiets& 2012-4 stond een artikel van Jorrit van der Plaats. Een bewegingswetenschapper die affiniteit lijkt te hebben met ligfietsen. Het artikel bleef me in mijn hoofd achtervolgen. Uiteindelijk een afspraak gemaakt bij zijn bedrijfje sportmaster voor in eerste instantie een bike fitting program. Maar die is alleen voor racefietsers, dus nu is de afspraak voor een voetdrukmeting. Hier wordt al fietsende gekeken naar de drukpunten van je voeten. Aan de hand van die gegevens kan een zooltje geadviseerd worden Het is een programma van ongeveer 2 uur, die niet vergoedt wordt door de zorgverzekering.

Ik neem de Quest mee naar Soest op de auto. Ze kunnen ook een analyse maken met je velomobiel. Echte bikkels zouden er heen fietsen, maar ik ben dan ook een fysiek watje. Ik heb maar niet verteld dat ik ook een roeifiets heb. Alles op zijn tijd.

De vragen die ik heb zijn de volgende:

 1. Zijn de aanpassingen die ik heb gemaakt aan mijn zooltjes een verbetering tov de gewone zooltjes?
 2. Staat de crankas volgens hun berekeningen en ideeën op de goede plek?
 3. Zijn de Bebop pedalen een nuttige toevoeging om knieklachten te voorkomen? Of beter: is de freefloat op deze pedalen waardevol bij het bestrijden van knieklachten / blessures.
 4. Heeft het zin om bij mijn klachten kortere cranks te overwegen (welke al in mijn schuurtje liggen te wachten)?
 5. Kan hij verschil zien tussen de asymmetrische verhoging van de zitting en zonder verhoging van de zitting?
 6. Kan hij zorgen voor zooltjes die bijdragen aan een betere en stabiele beweging van heup-knie-enkel combinatie?

Ik ben benieuwd en zal het natuurlijk laten weten op dit blog. Volgende week donderdag is de afspraak. Dus mochten jullie vragen hebben die ik slinks aan hem kan vertellen, kom maar op. Ik ga gewapend met pen en papier en naar hem toe.

Dit bericht is geplaatst in Ligfiets, Quest 1 met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

0 reacties op sportmaster.nl, over zooltjes en zeulen

 1. Gerrit Schoone schreef:

  Op vraag 6 weet je zelf het antwoord al denk ik Hans , de man wil geld verdienen lijkt me , dus ja hij kan zorgen voor betere zooltjes .
  Of ben ik nu weer negatief , nee toch ?
  Succes daar , ik hoop voor je dat er wat uit komt.
  Mijn vrouw heeft haar jarenlange rugpijn ook grotendeels kunnen verhelpen door zooltjes dus je weet maar nooit.

 2. lighans schreef:

  haha, tuurlijk kan hij dat. $$$ Maar zijn ze beter dan wat ik heb. Is er vooruitgang te boeken.

  Ik heb zooltjes in mijn gewone schoenen en had in de fietsschoenen die niet deden wat ik wilde. Dus zelf gepield. Nu kijken of dit effect meetbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *