vogelgeluiden deel 2

Vanavond in het Jagersveld 2 geluiden opgenomen. Op kaartje een beetje een indruk van het gebied. Riet- en waterrijk.

Geluid 1: Een lang snerpend geluid die elke keer abrupt stopt en dan een paar seconden daarna weer start. Het kan wel 10 seconden lang duren. Ik twijfel erg of het wel een vogel is. Misschien een flink insect? Maar wel al dagen op dezelfde plek. Birdnet weet het niet en gokt van alles. Onder andere Wintertaling. Maar kan je die in het riet verwachten?

Geluid 2: De Birdnet app denkt Graspieper. Maar het vogeltje zag ik in de schemer in een boom zitten en leek me meer de grote van een kleine mus. Als het over het pad vliegt lijkt het wat grijs gekleurd, maar nogmaals, het was donker, dus kleur is lastig.

Natuurlijk heb ik op zo’n moment de verrekijker niet mee. Je zal het zien.

Hopelijk gaat iemand mij het antwoord geven. Lijkt me leuk en leerzaam.

Dit plekje is eigenlijk een klein vogelparadijs. Er zitten een aantal Cetti-zangertjes, de blauwborst is door anderen gespot, Snip vliegt wel eens op als die gestoord wordt. En aan de andere kant van de snelweg weet een Visarend zich af en toe te laten zien. Maar ook Buizerd, Torenvalk en een Kiekendief komen voorbij. En dat is niet allemaal door mij gezien hoor. Maar de geoefende vogelaars laten me de verhalen horen en soms schitterende foto’s zien.

De vogelheld Steven Geurts geeft antwoord:

Geluid 1: Snor
Geluid 2: Blauwborst

Dit bericht is geplaatst in vogel met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op vogelgeluiden deel 2

 1. Theo Mol schreef:

  De snor had ik ook.
  Misschien val ik op dit soort vogels, mijn favoriet is de groenling – die ook niet bepaald melodieus is maar waar ik altijd blij van word.

 2. Mick Leemans schreef:

  Je hebt ook van die parabool-microfoons met ingebouwde microfoon waarmee je bovendien nog geluiden op kunt nemen ook.
  Zo iets: https://www.gabstore.nl/audio-monitor/muur-microfoon/richtmicrofoon-met-parabool-antenne-tot-100m

  • si2mev schreef:

   Ik was tevreden met het geluid. Wind is meestal het grootste probleem. Ook irritant dat bijvoorbeeld Twitter wel filmpjes toelaat maar geen geluidsbestanden. Misschien de volgende keer filmen met geluid.

 3. Mick Leemans schreef:

  Ik bedoel natuurlijk ”ingebouwde verrekijker” (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *