Waterlandse liggers 23 april 2022, Naar Jonne

Wederom een rondje. We gaan langs de bollen, want die staan nu mooi in bloei.  Volgende keer gaan we langs Monnikendam.

GPX bestand in zip bestand: DWL Jonne.gpx

De tocht begon zoals de “traditie” dat dwingt bij mijn huis in Zaandam. Iedereen was op tijd. Wat nog steeds wennen is, maar we gingen zelfs voor 11 uur rijden, wat nog meer wennen is. Er waren geen vrouwen. Die waren moe of niet ingeschreven. We hebben geprobeerd het toch gezellig te houden. Wel was Johan uit de Bennekom en André uit Almere gekomen. En de trouwe honden waren Hans, Gert en Lex.

Met een Live locatie (vet modern) werd Theo op de hoogte gehouden hoe dicht wij hem naderden en Hij stond ons op de Beemsterbrug op te wachten.

Na Purmerend doken we de polder in. Ik werd al blij van het weer, maar het zien van de eerste zwaluwen en een Wulp en daarna zelfs een Gele Kwikstaart maakte me nog iets gelukkiger.

De route leidde ons langs bollen en molens. Maar ook een enorme hoeveelheid racefietsers. Het duurde een tijdje voor ik de routebordjes zag van Le Champion van de Ronde van Noordholland. Die heeft verschillende afstanden en ik heb wel 4 verschillende kleuren nummerbordjes gezien. Een ligfietser zwaaide ons tegemoet. Dat was de enige ligfietser die mee deed? Wel de enige die we tegen kwamen.

Iets over de helft kwamen we erachter waarom deze route Jonne heet. Jonne is de zoon van Gert, met een lieve dochter die om ons heen drentelde, maar vooral aandacht wilde van haar opa. Of de Alpaca’s iets met de huwelijkse voorwaarden te maken hebben, heb ik niet durven vragen…

Terug ging gepaard met een stuk minder tegenwind wat Theo en André helemaal niet erg vonden. Ook ging de route minder langs de racefietsers, totdat we op de dijk naar Purmerend weer met ze verenigd werden. Gelukkig waren beide kanten gemoedelijk.

Bij de Beemsterbrug verliet Theo ons, En reden we over de Zuiderweg naar Zaandam terug. Daar ging ieder zijn weg. Met André die de met de wind in het gezicht naar Almere terug reed.

Ik had iets meer dan 70 km op mijn teller staan. Voor een aantal anderen zal de teller uiteindelijk boven de 100 of 150 km komen.

De volgende tocht is op 21 mei.

Foto’s van Hans en Gert.

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets, Waterlandse liggers met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Waterlandse liggers 23 april 2022, Naar Jonne

  1. Pingback: OSMAND gpx route volgen | Recumbinati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *