OSMAND en Brouter

Naar aanleiding van mijn bericht over mijn tochtje naar Dronten kreeg ik via Mastodon de tip voor Brouter. Een routeplanner speciaal voor fietsen. Je kan deze online gebruiken via een browser, maar dus ook integreren met de Routeplanner voor Android (en Iphone) OSMAND (Google, F-droid en Iphone).

En:

Op de wiki van OSMAND staat een uitleg hoe je dat voor elkaar krijgt.

Het meeste wijst zich wel vanzelf. Alleen bij puntje 6 is het even lastig, omdat ik een Nederlandse versie gebruik van OSMAND. Dus hieronder de weg in het Nederlands:

Menu –> Stel profiel in –> Navigatieinstellingen –> Navigatietype, onder Extern Brouter (offline)

En waarom doe je dat? Nou zoals Gé al aangeeft is de Engine van Brouter veel sneller dan die van OSMAND. De route van Zaandam tot Dronten duurde enkele minuten om een route te maken als ik dat uitvoerde via OSMAND zelf. Via de brouter app is dat in enkele seconden. En daarbij heb je bij het installeren  van de app aangegeven welk type rijder je bent. en dat zorgt nog eens voor prettiger routes.

Nou ja, voor wat het waard is. En mocht ik het ooit weer nodig hebben, weet ik nu ook waar het staat. 😉

 

Dit bericht is geplaatst in blog, Ligfiets met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *